The Breast Feed werd opgericht in 2020 door Josefien Tondeleir. Mama van Merel en fotograaf. Gegrepen door de schoonheid van borstvoeding besloot ze een fotoreeks te maken waarin de borstvoedende vrouw centraal staat. Al na de eerste fotoshoot bleek dat niet enkel het beeld interessant is, maar ook het verhaal dat er achter schuilgaat. Elk verhaal is uniek en te waardevol om het niet te delen. Dus besloot ze om het niet bij een fotoreeks te houden, maar de vrouwen ook hun verhaal te laten vertellen.

The Breast Feed wil in de eerste plaats de schoonheid en het natuurlijke van borstvoeding in de kijker zetten. Daarnaast hoopt het vrouwen te informeren over borstvoeding aan de hand van verhalen die uit het echte leven gegrepen zijn. Ten slotte wil het de zichtbaarheid van borstvoeding vergroten en de drempel verlagen om borstvoeding te geven.

Naast een online community, groeit The Breast Feed ook uit tot een sterk netwerk van vrouwen dat elkaar fysiek kan ontmoeten en inspireren. Uit The Breast Feed is het jaarlijks terugkerend event 'Voeden In Verbinding' ontstaan. Reeds 3 jaren op rij komen moeders overal in het land (en zelfs voorbij de landsgrenzen heen) samen om borstvoeding te geven.

Wil je graag jouw borstvoedingsverhaal laten vastleggen in beeld en woord? Stuur een mailtje naar info@josefientondeleir.com voor jouw shoot vast te leggen!

Josefien geeft borstvoeding aan Merel
Foto door Lisa Goethals